Scoala Stefan Cel Mare Focsani, cunoscuta ca si Scoala Generala Nr. 9 Focsani.

Viaţa unui şcoli nu se măsoară numai în ani, ci mai ales în “suflete dăruite”şi “tinereţi împlinite”. Ancoraţi într-un timp “multiplu de 4″, oamenii de aici îşi perpetuează cu încăpăţânare talentul, valorile morale, dăruirea.

Şcoala “Ştefan cel Mare” a fost şi este slujită de un colectiv didactic prestigios, format din dascăli de vocaţie. La ciclul primar, există un corp didactic de excepţie ce contribuie în mod hotărâtor la atragerea copiilor către instituţia noastră, prin profesionalismul dovedit, prin preocuparea pentru autoperfecţionare. La gimnaziu, elevii sunt ataşaţi de profesori datorită muncii asidue pe care aceştia o depun, datorită calităţilor individuale care îi transformă în modele de urmat în viaţă.

Profilul distinct, al Şcolii “Ştefan cel Mare” îl dau precepte precum “calitate”, “performanţă”, “emulaţie”, “originalitate”. Visele dascălilor formează, ca şi viaţa lor, o carte plină de poezie, cu titluri care dau un înalt rang profesiei. Aceasta devine o pledoarie pasională, minunată pentru dreptul la viaţă al seminţelor sădite în omul-copil.