Teatrul „Mr. Gh.Pastia”

Descriere

Descriere

Monumentul istoric, a fost construit din initiativa mr. Gh. Pastia, urmas al unei familii instarite din Focsani, care doneaza suma de 300.000 lei necesara construirii unui local de teatru.

Actul de donatie a fost autentificat la 8 aprilie 1908 la Tribunalul Putna. Comisia de concurs pentru alegerea proiectului localului de teatru alcatuita din maestrul Constantin Nottara si ing. Ion Mincu, si Gh. Baicoianu au retinut din cele patru proiecte lucrarea ing arh Constantin Ciugolea.

La 11 septembrie 1909 se pune piatra de temelie a constructiei teatrului in prezenta primului ministru, ministrului industiei si comertului si ministrul justitiei. Cu acest prilej a fost emisa o medalie jubiliara pe care era inscris numele donatorului mr. Gh. Pastia, al primarului orasului I.G.Poenaru, al ing. arh. C. Ciugolea si a antreprenorului arh. S. Vasilescu.

La 21 noiembrie1913 in prezenta autoritatilor locale, a donatorului si ai unor artisti din acea perioada are loc inaugurarea edificiului cu spectacolul “ Fantana Blanduziei” de V. Alecsandri in montarea Companiei Dramatice a Teatrului National din Iasi, aflata sub conducerea lui M. Sadoveanu.

Contact

Contact

Oras

Teatrul „Mr. Gh.Pastia”
Obtine traseu

Contact

Teatrul „Mr. Gh.Pastia”
  • By admin
  • Email: contact@focsani.ro

[recaptcha]

Evenimente

Teatrul „Mr. Gh.Pastia”
No Evenimente Found

Recenzii

Teatrul „Mr. Gh.Pastia”

Rating Notice

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Servicii
0.0%
Localizare
0.0%
Calitate
0.0%
Others
0.0%

[recaptcha]