Muzeul Satului

Descriere

Descriere

Situat în localitatea Petreşti, la doar câţiva kilometri de Focşani, Muzeul Satului, parte componentă a Muzeului Vrancei, este unul dintre principalele puncte de atracţie ale judeţului.

Înfiinţat în anul 1977, în primul rând ca o necesitate culturală, dar şi pentru punerea în valoare a patrimoniului etnografic din Vrancea, muzeul este alcătuit din 73 de construcţii autentice grupate în 32 de complexe cu peste 6000 de obiecte diferite.

Vizitatorii pot admira atât gospodării şi construcţii de interes public, precum şi obiecte Situat în localitatea Petreşti, la doar câţiva kilometri de Focşani, Muzeul Satului, parte componentă a Muzeului Vrancei, este unul dintre principalele puncte de atracţie ale judeţului. tărăneşti ca lada de zestre, furca de tors sau bâta ciobănească.

De asemenea, gospodăriile sunt grupate după zona din care provin, munte, deal sau şes, fiecare fiind construită din materiale specifice.

De pildă, casele satelor de munte sunt construite din temelii de piatră, din bârne rotunde lipite cu lut şi cu acoperiş în patru ape din şindrilă.

Nu lipsesc nici locuinţele din localităţi precum Vidra, centru cunoscut în prelucrarea ceramicii, sau Dumitreşti şi Soveja, acolo unde cazanul pentru ţuică şi lojniţa pentru uscarea şi afumarea prunelor sunt nelipsite.

Contact

Contact

Oras

Muzeul Satului
Obtine traseu

Contact

Muzeul Satului
  • By admin
  • Email: contact@focsani.ro

[recaptcha]

Evenimente

Muzeul Satului
No Evenimente Found

Recenzii

Muzeul Satului

Rating Notice

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Servicii
0.0%
Localizare
0.0%
Calitate
0.0%
Others
0.0%

[recaptcha]