Mausoleul Eroilor

Descriere

Descriere

Mausoleul Eroilor de la Focsani este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Demersurile pentru construirea acestui mausoleu au inceput in 1926, cand Societatea “Mormintele Eroilor” se adresa Primariei Focsani pentru obtinerea unui sprijin material necesar ridicarii unui mausoleu care sa adaposteasca osemintele ostasilor romani cazuti in razboiul intregirii neamului, aflate in cimitirele din Focsani si imprejurimi.

Concomitent, s-a apelat la subscriptia publica. Entuziasmul cu care a fost primita initiativa generalului T. Liscu s-a concretizat in posibilitatea ca la inceputul anului 1927 sa se inceapa lucrarile de constructie.

Proiectul, inspirat din arta bizantina, a fost realizat de arhitectul St. Balosin. Cupolele laterale, arcuite pe trei jumatati de sfere se profileaza ca o etajare de linii curbe. Pe frontul de deasupra intrarii principale, sprijinit pe cate doua colonete cu capitel compozit, se afla inscriptia “Pro Patria”, reliefata printr-o ornamentatie vegetala bogata.

Contact

Contact
 • Categorii
  Atractii, Recreere
 • Oras
  Focsani
 • Tags
  Atractii Focsani, muzeu

Oras

Mausoleul Eroilor
Obtine traseu

Contact

Mausoleul Eroilor
 • By admin
 • Email: contact@focsani.ro

[recaptcha]

Evenimente

Mausoleul Eroilor
No Evenimente Found

Recenzii

Mausoleul Eroilor

Rating Notice

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Servicii
0.0%
Localizare
0.0%
Calitate
0.0%
Others
0.0%

[recaptcha]