Gradina Publica

Descriere

Descriere

Gradina Publică din Focşani a fost inaugurată în 1873, pe locul Grădinilor Mănăstirii Sf. Ioan. A constituit până la cel de-al Doilea Război Mondial unul din reperele oraşului. A fost amenajată, de-a lungul timpului, în diverse maniere: peisagist în jurul anului 1900 (cu podeţe de lemn, alei cu pietre din spărtură de marmură, plante exotice), ulterior intervenind schimbări probabil datorate în primul rând problemelor de siguranţă (înlocuirea podeţelor cu construcţii din beton armat, introducerea unor corpuri de lumină din fontă turnată (probabil de la “Fontes de Paris”). În timp, Grădina a fost părăsită de activităţile comerciale (bistrouri, magazine, pavilioane şi a început să îşi piardă plantaţiile; o mare parte dintre acestea au fost distruse de lipsa de întreţinere (tundere) a arborilor mari. Intervenţiile din perioada comunistă – parazitarea Grădinii publice cu constucţia Casei Sindicatelor, apariţia unui bloc de locuinţe şi a parcării hotelului, au compromis complet Grădina Publică. A disparut luciul de apă şi au rămas doar elemente disparate din amenajările anterioare.

Proiectul actual prevede crearea unui cadru de Grădină Publică prin recreerea unui ansamblu unitar, pe baza informaţiilor documentare existente şi a elementelor din vechea Gradină Publică rămase. Se are în vedere refuncţionalizarea Grădinii Publice prin amplasarea unor activităţi comerciale de tipul celor care au funcţionat anterior, astfel încât să se obţină o siguranţă a publicului sporită şi un aport al acestui spaţiu la economia oraşului. De asemenea, se doreşte realizarea unor elemente de ambient care să contribuie la îmbunătăţirea elementelor de mediu din centrul oraşului (eliminarea noroiului, luciu de apă şi deci un microclimat mai blând şi îmbogăţirea patrimoniului verde al Grădinii).

Contact

Contact

Oras

Gradina Publica
Obtine traseu

Contact

Gradina Publica
  • By admin
  • Email: contact@focsani.ro

[recaptcha]

Evenimente

Gradina Publica
No Evenimente Found

Recenzii

Gradina Publica

Rating Notice

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Servicii
0.0%
Localizare
0.0%
Calitate
0.0%
Others
0.0%

[recaptcha]