Crangul Petresti

Descriere

Descriere

Crangul Petresti este localizat în apropierea Municipiului Focșani, în partea de NNE a acestuia. El reprezintă principalul spaţiu de agrement ce deserveşte oraşul, de aceea presiunea antropică asupra sa este din ce în ce mai mare. Ţin să menţionez că o parte din crâng este o zonă protejată protejată fiind o rezervaţie de arhitectură şi tehnică populară vrânceană.

Zona de agrement Crangul Petresti reprezintă o “insulă de pădure într-o mare de câmpie” cu o suprafaţă de 130 ha. Vegetaţia ce alcătuieşte aceasta pădure este compusă preponderent din stejar (Quercus robur) cu exemplare ce au vârste de peste 100 de ani. În timp datorită fenomenului de uscare a arborilor în acest Crâng au fost plantate exemplare de arbori şi arbuşti cu valoare ornamentală, cu preponderență pini, (Pinus silvestris, Pinus nigra).

Crangul Petresti este un refugiu pentru câteva exemplare faunistice, a căror prezenţă o pot confirma, prin observaţii de teren. Aici în crâng se zbat să trăiască printre deşeuri, grătare şi zgomot exemplare de : căprior (Capraeolus capraeolus), vulpe (Vulpes vulpes), veveriţa (Sciurus vulgaris).

Pâlcul de pădure are şi un potenţial avifaunistic ridicat, pe lângă celebrele grătare şi cauciucuri încinse şi zgomot de fond aici s-ar putea practica birdwaching –ul, observând în libertate: mierla (Turdus merula), ciocârlia (Alauda arvensis), ciocănitoarea (Dendrocopus major), cucul (Cucculus canorus).

Contact

Contact

Oras

Crangul Petresti
Obtine traseu

Contact

Crangul Petresti
  • By admin
  • Email: contact@focsani.ro

[recaptcha]

Evenimente

Crangul Petresti
No Evenimente Found

Recenzii

Crangul Petresti

Rating Notice

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Servicii
0.0%
Localizare
0.0%
Calitate
0.0%
Others
0.0%

[recaptcha]